Debat

Stor interesse for seniorordning

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

I sidste nummer af Folkeskolen havde Jørn Broberg Nielsen, personalechef i Aalborg Kommune, et indlæg om seniorordninger.

'Spiselige gulerødder, tak' lød overskriften. Jeg har en god idé, som man bør arbejde videre med. Følgende idé er der givet grønt lys for at prøve:

To lærere deler en stilling. Der er ikke tale om en traditionel deltidsstilling, men lærerne aftaler i samarbejde med ledelsen en fordeling af årets perioder. Det skal helst være to lærere, som kan undervise i de samme fag. Måske kan man i en periode have mere biologi end for eksempel geografi for så senere at bytte lidt rundt for at udnytte de enkelte læreres styrker.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

Den eneste ulempe for kommunen (arbejdsgiveren) er et EU-direktiv om nedsat arbejdstid. Så vidt jeg ved, drejer det sig om et mindre beløb. Det er dog sådanne forhold, som man skal begynde at diskutere og undersøge. De to implicerede lærere skal selvfølgelig dele arbejdsbyrderne imellem sig, så begge to deltager i forældrekonsultationer. Enten i efteråret eller i foråret. Som forsøgsordning mener jeg ikke, at afgangsklasser skal inddrages, men alle instanser her på Bornholm har vist stor interesse for ideen. Nu gælder det om at finde en interesseret lærer!

Der må være andre lærere i landet, der som jeg gerne vil arbejde halvdelen af tiden. Ideen om halvt arbejde til fuld løn bremser for nogle forsøg på mere rimelige vilkår, set fra arbejdsgiverens synsvinkel. Ideen om 'kun undervisning og ingen møder' lyder som en falliterklæring! Nej, jeg vil godt dele et job med en anden lærer. Så hvis du vil holde fri januar og arbejde i februar måned eller holde fri november og arbejde i december måned, ja, så tag del i debatten om seniorordninger.

Jørgen Nielsen

Bodilsker Skole

Powered by Labrador CMS