Debat

Hvad er det for en tidsalder, vi lever i

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Jeg har været lærer siden 1965, og dengang var der ingen særlige problemer med at blive ansat, hvis blot læreruddannelsen var tilfredsstillende; men i dag forlanger både den ene og den anden kommune en 'straffeattest' af den, der søger lærerjobbet. Hvilken 'tillid' til det menneske, der søger jobbet som underviser for børn og unge!

Sig mig, mon folk i vore dage tror, at en ansøger vil være over for børn som det, der ligger i ordet 'straffeattest'.

Hvad eventuelle overgreb på børn angår, så er det uhyre sjældent, og en lærer vil jo ligefrem føle sig sigtet blot ved en bagatel. Som bekendt kan store tøser finde på at dukke en lærer og ligefrem angive ham 'for sjov'.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

Jeg synes, det er meget ufint at tro den slags om en ansøger til et job for børn.

Jeg har aldrig hørt om kriminelle tilfælde blandt de lærere, jeg har kendt.

Jeg tror, at pressen og tv har ødelagt forholdet for folk uden grund. Oven i købet har man hørt om mænd, der har begået selvmord på grund af falske beskyldninger mod dem.

Flemming Johansson

Ballerup

Powered by Labrador CMS