Debat

Forståelig undren

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Jeg forstår din undren - Lone Larsen (Folkeskolen nummer 41) - når du hører, at din kommende studieorganisation og fagforening udtaler sig negativt om den uddannelse, du netop har påbegyndt. Baggrunden for disse udtalelser er, at meritlæreruddannelsen er en uddannelse, der er skabt på rekordtid. Fra politisk side har man forsøgt at finde en midlertidig løsning på lærermanglen ved at oprette en ny læreruddannelse under loven om åben uddannelse. Her accepterer man, at en mængde lærere uddannes med en fragmenteret uddannelse, der under en efter-/videreuddannelseslovgivning opkvalificerer til noget, der minder om en læreruddannelse. Dette har man gjort i stedet for at analysere de grundlæggende problemer i lærermanglen og undersøge, hvorfor mange lærere ikke ønsker at arbejde i folkeskolen.

I Lærerstuderendes Landskreds (LL) er meritlæreruddannelsen kommet bag på os, fordi man trods alle advarsler har valgt at bryde med kvaliteten i at have én uddannelse til lærer i folkeskolen. Fra politisk side har man efterladt alle interessenter lige fra seminarier til studerende og lærere i vildrede uden at lytte til, hvad vi som specialister mener. Folkeskolen er den sidste fællesskabende, demokratidannende samfundsinstans. Derfor er det afgørende at sikre kvaliteten af uddannelsen for de mennesker, der arbejder i folkeskolen. Det mener vi i udgangspunktet bedst man gør ved at have én god grunduddannelse med mulighed for videreuddannelse.

Vedrørende organiseringen af meritlærerstuderende er det en vanskelig opgave, fordi alle meritlærerstuderende er i gang med individuelle uddannelsesforløb med forskellige optagelseskriterier og meritordninger. Uddannelsens indhold afhænger af, hvilken baggrund man kommer med, og i LL er vi nødt til at kunne forholde os til hvert enkelt uddannelsesforløb.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

Det er en meget anderledes opgave, end vi har været vant til, men det er vigtigt for os at være med til at sikre jeres rettigheder og uddannelsesmæssige forhold bedst muligt.

I LL ønsker vi at gøre vort bedste for at sikre, at I får tilfredsstillende forhold, under jeres uddannelse, såvel som DLF ønsker at sikre jeres forhold, når I kommer ud i folkeskolen. Vi ønsker at gøre enhver form for læreruddannelse så optimal som muligt inden for de pågældende rammer. Som meritlærerstuderende er man altså bedre stillet som medlem af LL, da vi arbejder for at forbedre læreruddannelse generelt.

Trine Barfod

formand for Lærerstuderendes Landskreds

Powered by Labrador CMS