Anmeldelse

Jung in Europa

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

"Jung in Europa" består af en dvd og en dvd-guide. Dvd'en indeholder seks korte film om unge i forskellige dele af Europa, hvor man taler tysk. De kan vælges enkeltvis fra menuen og ses både med og uden danske undertekster.

Forfatteren anbefaler materialet fra 9. klasse og opefter, primært til landeskunde, og her synes jeg, materialet er helt forfejlet. Sekvenserne indeholder lidt om de byer, de unge bor i, man ser deres hjem, besøger deres skoler, ser deres venner og deres familie og hører om deres hobbyer og fremtidsplaner. I guiden finder man lidt faktaoplysninger om landene og byerne og nogle af de seværdigheder, vi møder, men skal det bruges til landeskunde, er det efter min mening alt for tyndt.

Til gengæld kan man bruge materialet fra 7. klasse, hvor man kan arbejde med præsentation, familie og hobbyer, i 8. klasse med fremtidsplaner, og i 9. kan man arbejde videre på de diskussioner, de unge har i sekvenserne, og som supplement til landeskunde er det da også okay.

Materialet er spændende, og guiden indeholder resumeer af filmsekvenserne på dansk, manuskripter på tysk og en masse ekstra opgaver som forkert/rigtig, besvarelse af spørgsmål til teksten, beskrivelser og så videre. Desuden er der gloser bagest i guiden.

Materialet kan godt anbefales, da det jo er brugerens fantasi, der afgør, hvordan materialet kan bruges.

Powered by Labrador CMS