Anmeldelse

Det tossede tårn

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Det er en nyskabende og morsom genfortælling af den gammeltestamentlige fortælling om Babelstårnet med sjove anarkistiske tegninger for børn i børnehavealderen og i indskolingen. Min egen datter på syv år morede sig særligt over de forskellige vrøvleord og vrøvlesætninger, som kommer frem, da Gud ikke længere vil have, at hans "myremennesker" skal være små guder og vil op til ham i himlen for at blande sig i hans sager.

Og hvad er det så egentlig, bogen handler om? spurgte min datter, da vi havde læst sidste linje. Jo, den handler vel om, at hvis vi ikke taler samme sprog, så kan vi ikke forstå hinanden, og kan vi ikke forstå hinanden, så misforstår vi hinanden og mistror hinanden. Nå, sagde min datter, men hvorfor kalder Gud så menneskerne "myremennesker"? Tja, det er vel, fordi menneskerne og deres byggeri for Gud ligner en myretue med et mylder af arbejdere, og tårnet hele tiden bliver større. Så der er rigeligt at tale om, når man har læst denne pragtfulde billedbog, og tegningerne er bare så gode med en masse detaljer, som man også kan bruge noget tid på at tale om.

Et frisk pust til en gammel fortælling, som jeg helt sikkert skal nå at få læst højt mange gange - både i privat og i det professionelle ærinde.

Powered by Labrador CMS