Udviklingen fortsætter

DLF's udvikling er ikke slut med Dafolos slutrapport

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Udviklingsprojektets rapporter er spændende læsning, mente Helen Sørensen, Herningegnens Lærerforening, selv om hun ikke er enig i alt, hvad der står. Blandt andet mener hun ikke, at det er svært for en kredsstyrelse at lære seks forskellige kommuner godt at kende, ligesom hun ikke synes, at forslaget om nedlæggelse af amtskredsene virker gennemtænkt, når Dafolo foreslår dem erstattet med regionale kontorer.

Flere kommenterede rapporterne positivt, og Kurt Abildgaard fra hovedstyrelsen ønskede at tale om, hvorvidt det er nødvendigt med 28 hovedstyrelsesmedlemmer, om, hvorvidt nogle kredse ikke er for små i dag, og hvordan man fremover kan rekruttere folk til det faglige arbejde. Han opfordrede det nedsatte udviklingsudvalg til at se på disse spørgsmål.

Flere gange i debatten blev det understreget, at Udviklingsprojektet bestemt ikke er slut med afleveringen af Dafolos slutrapport. Nu begynder arbejdet med selve udviklingen

Hovedstyrelsesmedlem Jørgen Stampe anbefalede Evalueringsinstituttets metode for evaluering. Han fremhævede, at man skal være realistisk, konstruktiv, se den indbyrdes sammenhæng, være konkret, prioritere og sende budskaber med klar adresse fremover.

Niels Munkholm, Odense, mente ikke, at man burde overlade projektet til hovedstyrelsen. Han fremlagde et forslag om, at udviklingsudvalget skulle bestå af for eksempel fire fra centralt hold og fire fra kredsene.

Men efter tilsagn fra hovedstyrelsen om, at man ikke vil overtage projektet, men derimod vil inddrage alle led af foreningen i det videre arbejde, trak han sit forslag.

Vedtagelse Fælles fagforening

Danmarks Lærerforening skal være en fælles fagforening. Kongressen understreger vigtigheden af foreningens udvikling som en løbende fælles proces.

Kongressen pålægger på baggrund af Udviklingsprojektets hidtidige resultater alle led i foreningen at vurdere og forholde sig fremadrettet til slutrapportens anbefalinger.

Endvidere opfordrer kongressen alle led i foreningen til at udbrede information om erfaringer og initiativer i relation til Udviklingsprojektet og slutrapportens anbefalinger.

Vedtagelse Udviklingsprojektets anbefalinger

Hovedstyrelsen pålægges på baggrund af Udviklingsprojektet at analysere slutrapportens anbefalinger og bemærkninger vedrørende blandt andet valg af formand, næstformand, hovedstyrelse, kredsstyrelser samt amts- og kredsstruktur. På denne baggrund fremsætter hovedstyrelsen forslag til ændringer af foreningens vedtægter på kongressen i 2002.