Debat

Som tyve om natten

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

For at bevare velfærdssamfundet må vi desværre afskaffe det trinvist.

Siger statsminister Lars Løkke.

Efterlønsmodtagere er nu ikke alene en del af ældrebyrden, men ifølge borgerlige økonomer og politikere direkte skyld i, at nedskæringerne vil fortsætte i børnehaver og skoler i de kommende år.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

Liberal Alliances Anders Samuelsen er helt oppe i det røde felt og kalder efterlønnen for »generationstyveri«.

Man ser det for sig: En flok arbejdssky mandlige efterlønnere - der som tyve om natten lusker ind og stjæler fra de små børn i vuggestuen!

Som andre borgerlige politikere har Anders Samuelsen fået en god og gratis uddannelse - betalt af samfundets nuværende ældrebyrde. Sådan er et rigtigt velfærdssamfund. Men det forhindrer ikke, at man kan tale mod bedre vidende. Og de ved jo godt, at der er 170.000 arbejdsløse i dagens Danmark. De ved også, at vi har en stærkt stigende ungdomsarbejdsløshed på seks-otte procent, såvel unge faglærte som unge med en mellemlang eller længere uddannelse.

Hvordan mon ungdomsarbejdsløsheden ville se ud, hvis 100.000 efterlønnere havde beholdt deres job?

Så kunne de alle sammen stille op med dagpenge og være til rådighed i arbejdsminister Inger Støjbergs aktiveringscirkus og vente på den lykkelige dag om fem, ti eller 15 år, hvor der - måske - bliver brug for flere hænder.

Helt grotesk bliver hetzen mod efterlønnen, når man tænker på, at alle de bedst aflagte og mest vellønnede danskere i årevis har kunnet indbetale milliarder til deres private pensionsopsparinger med tilhørende mega skattefordele. Skattefordele, som unddrager samfundet indtægter, der vel svarer til efterlønsudgiften.

Men skattefavoriseringen af de bedst stillede skal fortsætte.

Det kaldes privatisering af velfærdssamfundet.

Powered by Labrador CMS