Kredsen er med

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Fredericia Lærerkreds støtter udviklingen af linjer og profiler - som i et vist omfang er genereret af lærere og skoleledere - så længe nydannelserne sker inden for den udelte enhedsskoles rammer. Og så længe en række betingelser er opfyldt:

»Man skal sørge for medarbejderindflydelse. Der skal ikke komme for meget ned fra oven. Lærerne skal have ejerskab til det, der sker«, siger formand for Fredericia Lærerkreds Per Breckling.

Og så må skolerne ikke begynde at konkurrere om eleverne og dermed taxameterpengene. Det er heldigvis ikke sket endnu i Fredericia Kommune, fortæller kredsformanden. Næsten alle elever bliver på deres oprindelige skole.

Desuden skal kommunen sørge for, at lærerne bliver efteruddannet, så de fagligt matcher profilen. »Det gælder også for eksempel historielæreren, der underviser på it- og medielinjen«, tilføjer Per Breckling.

Derudover må skoler og kommune sørge for, at de almindelige klasser i overbygningen, kaldet almenlinjen, ikke bliver udsultet resursemæssigt og dermed taber prestige og bliver andenrangs.

jvo@dlf.org