Anmeldelse

Goddag mand økseskaft

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

De fleste af os kender til at kunne forundres over ordspil, talemåder og specielle sproglige vendinger. Benny Andersen blev eksempelvis inspireret til flere bøger om (at gå fra) "Snøvsen".

Fakta:

Titel: Goddag mand økseskaft

Forfatter: Eva Chortsen, Bodil Heister

Sider: 68 sider

Type: Bog med cd

Forlag: Dansk Sang

Idiomer er også inspirationen til denne sang- og spillebog bestående af spøjse og finurlige tekster med ditto melodier. Hertil er tilføjet Kirsten Raagaards meget humørfyldte illustrationer af det univers, sangene opbygger.

"Du må have spist søm" bliver til sangen "Kalle Kallesen er gal":

"Kalle Kallesen er gal/Han er bragt på hospital/for hans mave er så øm/og de tror han har spist søm/Han har også slugt en bog/Han er ikke rigtig klog/Det er ikke særlig godt/at han sluger alting råt".

Tilsvarende bliver "At være høj i hatten" til sangen "Skorstensfejer Hattesen" og "At feje noget ind under gulvtæppet" til "Heksen gjorde rent en dag", for nu blot at nævne tre ud af 17 skøre, sjove og underlige sange. Sange, de fleste børn med garanti vil kunne forholde sig til.

Til sangene er tilføjet fløjtestemmer, udskrevne klavernoder og (meget beskedne) rytmepartiturer. Endvidere er sangene indspillet på en meget inspirerende cd, der umiskendeligt er produceret og arrangeret af Jan Irhøj, kendt af mange blandt andet for sine fantastiske trafik-sange og abc-sange. Slægtskabet med disse er meget iørefaldende.

Meget oplagt sang/bog/cd-materiale til de mindste.