Anmeldelse

Liv og religion 9. klasse

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Så kom den endelig! Den bog, som vi har ventet på, fordi faget er blevet prøveforberedende, og det er så spændende at se, hvad forfatterne har fundet på at prøve eleverne i. Vi kender det selv­følgelig fra faghæfte 3, men hvordan skal man implementere lovstoffet med levende, moderne og vedkommende undervisning for de unge, der selv synes, at de ved alt, hvad der er at vide om faget, nu hvor de er konfirmerede? Emnerne handler om, hvorvidt noget er helligt eller ej, og hvad det vil sige at krænke religiøse følelser. Og det er jo superaktuelt i for­hold til de sager, der har været fremme i medierne med blandt andet Grosbøll-sagen og Muhammed-krisen. Og det glider meget naturligt over i emner som kul­tur­mø­der, kirken i det moderne samfund, fris­telser, lidelse og et stort samlende emne om: menneske, teknologi og natur.

Fakta:

Titel: Liv og religion 9. klasse

Forfatter: Carsten Bo Mortensen, John Rydahl og Mette Tunebjerg

Illustrator: Lars Petersen

ISBN: 978-87-02-05413-2

Pris: 223,75 kroner

Sider: 192 sider

Type: Bog

Forlag: Gyldendal

Men når jeg nu sidder og ser i bogen til 9. klasse, bliver jeg både lige så glad, som jeg gjorde, da jeg så de forrige bøger i serien, og får en oplevelse af, at jeg måske har set noget af det før. Og så er det jo netop, at jeg skal kunne læse den eksakte forskel fra dette og andre mate­ri­aler til klassetrinnet i elevopgaverne, men det venter jeg spændt på, til jeg får fat i lærerens bog. Indtil da er der rigeligt at tage fat på af spændende emner i en bog med meget velskrevne tekster og med - som sædvanligt - flotte og motiverende illustrationer og fotografier. Den kvalitativt høje standard, som vi kender fra de tidligere års bøger i serien, holder stadig.