Anmeldelse

Ateisme

Ateisme

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Det er ikke nogen let sag at fortælle med få ord, hvad ateisme er. Man kan selvfølgelig gribe det sproghistorisk an ved at fortælle, at ordet kommer af det oldgræske: a = uden, og teos = gud. Men betydningen af ordet ateist har ændret sig mange gange siden, og det bruges stadig meget forskelligt.

Fakta:

Titel: Ateisme

Forfatter: Jesper Vind

Pris: 205 kroner

Sider: 80 sider

Serie: Troens verden

Type: Bog

Forlag: Gyldendal

Derfor er der nu udkommet en bog, der kommer rundt om mange af de dele, som ateismen består af. Og man kan sige, at denne bog i serien "Troens verden" lever op til den gode kvalitative standard, som de øvrige bøger i serien har. Det fortælles, hvordan videnskab kan være en vejviser i livet, og hvordan universet, Jorden og mennesket set med videnskabens øjne er blevet til. Der er et godt afsnit om ateismens forskellige oprindelsessteder: Østens filosofi, antik græsk filosofi, oplysningstidens filosofi og religionskritikken. Der stilles spørgsmål om, hvordan naturvidenskab kan give svar på livets eksistentielle spørgsmål om mening og kærlighed, og der gives svar på, hvor ateismen bevæger sig hen, og hvor man kan møde ateismen i Danmark.

Vi kender de andre bøger i serien mest på den gode standard og lidt på de lidt for forenklede fremstillinger. Men sådan er det jo med undervisningsbøger, der skal introducere kompliceret fagstof på få sider. Diskussionerne og supplementer skal den dygtige underviser selv give liv med engageret stillingtagen. Så jeg vil klart anbefale, at også denne bog bliver indkøbt til brug sammen med de andre bøger i serien.