Anmeldelse

Læs selv matematik

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Hvilken matematiklærer har ikke ofte manglet det ekstra materiale, som her og nu kan udfordre den/de hurtige eller specielt interesserede elev(er) - og vel at mærke i en "selvinstruerende" udgave, så den knappe tid på klassen mest kan bruges på de børn, der skal have en hånd med det mere elementære?

Der kan være hjælp at hente i denne nye serie, der foreløbig(?) udgøres af seks små bind. De behandler nemlig på overskuelig vis hver sit emne i et sprog, der i det mindste sammenlignet med emnernes sværhedsgrad må siges at være let tilgængeligt.

Eksempelvis omhandler to af bindene henholdsvis logik og uendelighed, hvilket nok er klassisk gymnasiestof - men altså her serveret i en "spiselig" udgave, også for yngre, kvikke hoveder.

De fire øvrige bind spænder fra den mere traditionelle grundskolematematik (længdemål) hen over mere perifere emner som "labyrinter" og "korttricks" - for som den anden yderlighed, der helt klart tangerer natur/teknik, at behandle emnet "landkort".

Der, hvor decideret matematik er sværere at få øje på, bliver imidlertid den almene udfordring til intelligens og logisk tænkning tilbage. Ikke mindst fordi hvert bind i serien ud over den teoretiske beskrivelse rummer en række spændende opgaver, som nok kan fastholde selv de skrappeste en rum tid.

Eneste anke mod den fine serie er bindenes noget "Tottebogs-agtige" format og tykkelse. Måske skal matematiklæreren lige have overbevist skeptikerne: Disse bøgers indhold er ikke hverken pjatteteller barnligt!