Dengang

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Ved Margit Schaleck

For 50 år siden

Forenede Nationers dag

Forenede Nationers generalforsamling vedtog den 31. oktober 1947 enstemmigt en resolution om, at den 24. oktober, den dato, på hvilken Forenede Nationers pagt trådte i kraft, fremtidig skal benævnes og fejres som Forenede Nationers dag. I samme resolution udtales, at dagen skal anvendes til at oplyse landenes befolkninger om organisationens formål og virksomhed og til at vinde folkenes støtte for Forenede Nationers arbejde. I resolutionen opfordres medlemsstaterne til at medvirke til, at dagen fejres på en sådan måde, at den går ind i befolkningernes bevidsthed som en mærkedag.

Folkeskolen nummer 44

1948

For 25 år siden

Vagtskifte

Det virker som intet mindre end et chok, at man lige før et storstilet skolelovsforslags genfremsættelse i Folketinget udskifter undervisningsministeren, den minister, der har været skolereformens mest ihærdige advokat. Vagtskiftet er blevet motiveret med, at Knud Heinesen viste en så beundringsværdig standhaftighed og afslørede så ubestridt økonomisk talent i forårets spareoffensiv - blandt andet på lærernes bekostning - at han bør forfremmes i visdom og yndest ved at sættes på en post, hvor han endnu bedre kan forvalte sit pund.

Vi erindrer ikke at have set en undervisningsminister - tilmed en så ung og uprøvet - tiltræde posten under vanskeligere vilkår end dem, Ritt Bjerregaard går ind til. Den nye undervisningsminister er 32 år gammel, født og opvokset i København. Hun har lærereksamen fra Statsseminariet Emdrupborg, 1964. Lærer i Hjallelse, derefter seminarieadjunkt. Hun har været medlem af DLF's repræsentantskab. Hun indvalgtes i Folketinget 1971 som repræsentant for Otterup Kredsen og er medlem af Odense Byråd. Tilhører den socialdemokratiske folketingsgruppes 'venstrefløj'.

Folkeskolen nummer 40

1973