Anmeldelse

Pixeline - Stjernestøv

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

I "Pixeline - Stjernestøv" skal Pixeline sammen med sit band indtage stjernernes by Glimmervig. For at drømmen om berømmelse kan gå i opfyldelse, er de nødt til at købe forskelligt udstyr, men først må de tjene nogle solkroner. Det gøres ved, at spilleren sammen med Pixeline løser forskellige opgaver i Glimmervig.

Før man kommer ind i et spil, skal der vælges sværhedsgrad, let, middel eller svært. Spillene tilgodeser flere intelligenser. Der er tænkespil, regnespil, strategispil, rumlig orientering og design, og de tre sværhedsgrader giver god udfordring for børnene.

En af ideerne med spillet er at udvikle børnenes sprog. Derfor taler Pixeline meget, rimer og laver sjov med sproget, men børnene bliver trætte af at høre det samme igen og igen, når de, som for eksempel i Eventyrernes Klub, bliver tvunget til at høre den samme lange indledning til opgaven, hver gang de logger sig ind. Her er alt for megen snak, de bliver trætte, allerede inden de kommer til sagens kerne.

Målgruppen er børn mellem fem og elleve år, men bortset fra regnespillet, hvor der er faglige udfordringer for de ældste, bliver opgaverne for kedelige og langsomme for de fleste allerede fra niårsalderen.

Spillet har forældrekontrol, så spilletiden kan indstilles.