Stort behov for nyeskoler i Grønland

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Danske skolebygninger er ikke alene om at være forsømte. Også i Grønland er der stort behov for at renovere og bygge nyt i by og bygd.

Ifølge lærernes fagforening, Imak, vil det koste 1,5 milliarder kroner at føre skolerne up to date. Men politikerne har kun afsat 33,3 millioner i forslaget til næste års finanslov.

Hvis det bliver niveauet for de kommende år, vil skolernes behov for tidssvarende bygninger først være opfyldt om 45 år. Og så har vi endda ikke taget højde for prisstigninger, lyder det fra Imak.

'Skal vi have behovet dækket inden for en overskuelig fremtid, det vil sige de næste ti år, kræver det årlige investeringer på langt over 200 millioner kroner. Men det ligger finanslovsforslaget ikke op til. Politikerne vil endnu en gang udsulte folkeskolen', skriver Imak i en pressemeddelelse og minder om, at folkeskolen er arbejdsplads for hver fjerde grønlænder.

'Vis os viljen til 'Med børn skal land bygges'', lyder appellen til politikerne.