Kontingent følger priserne

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Kontingent til DLF's centrale arbejde stiger med 48 kroner om året i 1997 for pensionister og aktive medlemmer i lokalkredsene. I København og Grønland bliver stigningen på 24 kroner, og i Landskredsen - hvor man ikke betaler lokalkontingent - bliver den 72 kroner. Studerendes kontingent fortsætter uændret.

For den store gruppe aktive medlemmer bliver stigningen på 2,8 procent, som svarer til den forventede udvikling på pris- og lønområdet. For pensionistgruppen, der betaler en kontingent, som er cirka en fjerdedel af aktive medlemmers, bliver stigningen på ti procent.

Fra 1990 til 1995 var DLF's kontingent uændret - på trods af pris- og lønstigningerne. Det svarer til et indtægtstab på næsten 19 procent - samtidig med at aktivitetsniveuet i hele perioden har været stigende.