Dengang

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Ved Margit Schaleck

For 50 år siden

Øjeblikkets lærermangel

I Sdr. Broby, Fyn, må een lærer alene undervise 80 børn.

Til andenlærerembedet i Sall, Jylland, har der ikke meldt sig en eneste ansøger. For et år siden var det opslået ledigt 5 gange. Da det var ledigt i 1930, meldte der sig 116 ansøgere.

Lolland-Falster mangler 11 lærere.

I Hjørring amt står 12 faste lærerembeder og 14 lærerindeembeder ledige. En del af dem har været opslået 3-5 gange.

Skolemangelen afhjælpes

Karlebo i Nordsjælland bygger ny skole i Strandsognet til mellem 800.000 og 1 mill. kr.

Rutsger sogneråd på Bornholm har besluttet at bygge en ny centralskole med plads til 100 børn samt 3 lærerboliger og stor sportsplads for 900.000 kr.

Silkeborg har indviet sin nye Nordre skole med plads til 850 elever. Når den er endelig færdig, vil den stå byen i 31/2 mill. kr.

Fra Hjørring meddeles det, at der skal bygges nye skoler i Aasted, Stagsted, Tårs, Brovst og Kås.

Folkeskolen nummer 37

september 1950

For 25 år siden

Ugens portræt

'Der skal madding på krogen - elementær spænding og handling - hvis man vil have de 10-12-årige til at læse sine bøger. Og det er fuldt bevidst, at jeg forsøger at anslå en Marx-Brothers-tone, så bogen også blev humoristisk', siger Bjarne Reuter, der sidste år debuterede som lærer ved Søndergårdsskolen i Gladsaxe - og i år som børnebogsforfatter hos Branner og Korch.

Hans første bog, Kidnapning, har fremkaldt mange rosende anmelderord: realistisk samfundsbeskrivelse, spændende handling, god persontegning og med humoren som det ekstra krydderi, der kildrer læserens smagsløg, mens han sluger børnebogen, der har 'det hele'.

Folkeskolen nummer 37

september 1975