Anmeldelse

Kroko

- mediepakke

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Kroko, som egentlig hedder Julia, er i starten af filmen så øretæveindbydende, at det nærmer sig en karikatur. Glimrende spillet af Franziska Jünger, som er nomineret for sin præstation i filmen.

Kroko lever sammen med sin mor og sin lillesøster, og forholdet til moderen er anspændt. Hun er med i en klike, som stjæler på bestilling, og hendes ucharmerende kæreste Eddie er anfører for kliken. Efter et biluheld, som Kroko er skyld i, bliver hun idømt samfundstjeneste i et bofællesskab for handicappede. Hun får et nært forhold til Thomas, som er meget åben om sit handicap. Langsomt forandrer Kroko sig, og man får det indtryk, at hun er ved at finde sin vej i tilværelsen.

Filmen viser os, hvor meget den tyske og den danske virkelighed ligner hinanden. Hvor ens vores drømme og forhåbninger er.

Til filmen er der en elevbog, som tager enkelte af filmens scener op og indbyder til at arbejde niveaudelt og kreativt. Der er mange billeder, som indbyder til at arbejde med beskrivelse og fantasi.

I lærervejledningen finder man, ud over trinmål og beskrivelse af ideen bag materialet, også arbejdssider til kopiering og sidst i bogen tekster til prøven.

Til materialet hører også en cd med indtalte tekster og musik, hvis tekster kan knytte an til filmen.

Det er et fremragende materiale, og jeg er ikke i tvivl om, at eleverne bliver grebet af filmen og vil elske at arbejde med den. Musikstykkerne af gruppen Pur vil ligeledes falde i elevernes smag.

Materialet passer til 9. og 10. klasse.