Anmeldelse

Bornholm

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Bornholms lange historie beskrives med udgangspunkt i den geologiske fortid og blandt andet fundet af rovdinosauren Dromaeosauroides Bornholmensis ved Robbedale i år 2000. Gennem ni afgrænsede afsnit fortælles fra urtid over bronzealder, middelalder, svenskekrige, anden verdenskrig og til nutid.

Sidst i bogen er der fakta og en række elevopgaver til de enkelte kapitler. De fleste er dog udformet som direkte kontrolspørgsmål til indholdet, og her vil mange elever desværre kigge forgæves efter et stikordsregister for hurtigt at kunne slå svaret op. Teksten er illustreret med gode tegninger og historiske og nutidige fotos i farver.

Det er en flot og velskrevet bog med hovedvægt på det historiske Bornholm, og den kan anvendes som faglig baggrund ved lejrskolens planlægning og afvikling på det felt. Men hvis man vil have mere styr på nutiden og meget mere om bornholmerne og øsamfundet i dag, så må der inddrages andre materialer.