Peter Søby

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Peter Søby var et usædvanligt menneske. I de næsten 40 år, han var lærer på Ravnshøj Skole, prægede han sine omgivelser, både elever, kolleger og forældre.

Med sin altid nærværende omsorg og livskundskab over for alle mennesker står han for os som livsnerven i Ravnshøj Skole.

Gennem mange år var han tillidsmand, lærerrådsformand, skemalægger, skolevejleder, SSP-lærer (socialforvaltning, skole, politi), edb-ansvarlig.

Peter Søby var på alle måder en igangsætter. Han brændte for edb'en i undervisningen og gjorde et stort arbejde for at implementere den i skolens hverdag. Som matematiklærer var han uovertruffen. Hos ham var der ingen 'kasseregning', nej, at lege, eksperimentere og undersøge var nøgleordene. Nytænkning og fremsynethed er ord, der dækker Peter Søbys virke.

Som underviser var han elsket blandt eleverne. Han var optaget af at danne eleverne til livet. Altid tog han børnenes parti. Ingen som han kunne give et barn selvværd. Både nuværende og tidligere elever kom til Peter Søby med deres sorger, bekymringer og glæder. Hos ham blev man altid taget alvorligt.

Som kollega var Peter Søby den, der tog hånd om os alle, da vi som nye lærere kom til skolen, og senere altid var der for os, når vi havde brug for det.

Peter Søby var en person, der favnede bredt, et musisk, kreativt menneske.

Han var et varmt og stort menneske, hvis død efterlader et tomrum hos alle dem, der kendte ham.

Kollegerne på Ravnshøj Skole