Anmeldelse

Deutsche Lieder

- und einige "Raps"

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Rytmisk sang og musik i tyskundervisningen!

Materialet kan anbefales som en aktiv mulighed. Musik - sang - rytme åbner for friske nye indfaldsvinkler til arbejdet med et fremmedsprog. Udtalen får et positivt løft, når flere synger sammen. Sangens rytme bidrager til en styrkelse af sprogets rytme. Den lidt usikre elev bliver mere aktiv ved den fælles oplevelse. "Deutsche Lieder - und einige Raps" styrker kort sagt en aktiv tilegnelse af sproget. Målgruppen er folkeskolens 7.-10. klasse. I starten mødte jeg nogen skepsis fra eleverne ved afprøvning af materialet, men dette blev ret hurtigt afløst af en umiddelbar sangglæde, hvor eleverne tydeligvis fornemmede, at musik og sang på en sjov måde bidrager til indlæring af et fremmedsprog. Traditionelle sange afløses af mere nutidige og ofte ret så finurlige sange. Den udførlige glosering er en god hjælp til den indholdsmæssige forståelse.

Undervejs fandt den skarpøjede elev et par stavefejl. Det er selvfølgelig uheldigt, at de er der, men set i lyset af hvad formålet med materialet er, så er dette ikke noget større problem. Vigtigt at være opmærksom på: Som noget nyt i forhold til andre udgivelser forefindes i sidste del af materialet en "Remse-rap" af grammatisk karakter. Dette er en rigtig god og meget tidssvarende mulighed. Hvem sagde, at grammatik nødvendigvis bare skal være terperi - i hvert fald ikke materialets forfattere!

Jeg vil mene, at der må være plads på fagkontoen til den meget moderate udgift til dette materiale.