Frikvarter

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Dansepar

En gavnlig adspredelse er også danseøvelserne, for så vidt de ikke får lov til at udarte til lumre underholdninger mellem drengene og pigerne.

Ifølge professor Monrad

i 'Moderens Bog'

Aufforderung zum Tanz

Det er ikke usundt og heller ikke i strid med den socialistiske moral at vrikke med bagdelen, når man danser diskodans.

Ifølge Shanghais Befrielsesavis 1985

Danse macabre

Da jeg spurgte min farmor, om hun ikke var stolt over at have danset med H.C. Andersen, svarede hun: 'Det var den skrækkeligste oplevelse i mit liv. . . . Han trådte mig ustandselig på tæerne med sine alt for store fødder'.

Elias Bredsdorff i sine erindringer

Balkavalerer

Når Foreningen af Kreaturhandlere på Københavns Kvægtorv i trediverne holdt generalforsamling med herremiddag og dans, måtte de store kraftige mænd danse med hinanden.

Ifølge kreaturkommisionærsønnen Poul Reichards erindringer

Fejltrin

Da min mor var en danseglad ung pige i Engesvang og ofte begav sig til bal i forsamlingshuset, fik hun besked med hjemmefra om, at hun ikke måtte danse med socialdemokrater.

Forhenværende hofmarskal

Hans Sølvhøj

Balløve

Jeg har danset med Kurt Thorsen til skolebal, og da det var en god oplevelse, er det følgelig umuligt, at han kan have noget skidt på samvittigheden.

Dame til Information

ifølge Morten Rubinstein

i 'Løgn og Bedrag'

Slowfox

I forhold til Rio er karnevallet i København at ligne ved en søndagsskoleudflugt anført af Olfert Richard.

Øjvind Kyrø i Weekendavisen

Dansemus

På en natklub i Teheran så jeg en ordentlig kødklump af en mavedanserinde, der kunne vibrere med flæsket. Det var som budding i solen. Jeg blev meget fascineret.

Louise Frevert, førende dansk mavedanserinde