Anmeldelse

Sigma for tredje - Elevbog B / Sigma for tredje - kopimappe

2. udgave / 3. udgave

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Så udkom også anden del af materialet til 3. klasses matematikundervisning i en opdateret udgave fra det skolebogsforlag i Danmark, der formentlig præsenterer den bredeste vifte af indgangsvinkler til faget.

På bagsiden er det - endnu en gang - beskrevet, hvordan denne nye udgave er tilpasset Fælles Mål. Desuden gøres der rede for, at der specielt fokuseres på emner, som vedrører dagligliv og naturforhold, og således skulle de faglige opgaver gerne tage udgangspunkt i børnenes verden.

B-delen er i lighed med A-delen en éngangsbog, hvor de mange fine farveillustrationer går op i en højere enhed med selve opgaverne. Og der er i de to dele tilsammen nok at tage fat på: Omkring 160 siders matematik, der tilgodeser både den formelle træning og det mere eksperimenterende arbejde. Hertil kommer kopimappens væld af opgaver, der repeterer og uddyber elevbøgernes stofområder, men også indeholder blandt andet et tema om tocifrede tal multipliceret med tocifrede tal.

Elever i 3. klasse vil helt sikkert også fremover kunne stifte grundigt bekendtskab med den elementære matematik - rækkende fra arbejde med de fire regningsarter og metersystemet hen over geometri, kombinatorik og sandsynlighedsregning til lettere algebra - ved at benytte det nu komplette materiale.

Egentlig er der vel ikke så stor forskel på "før og nu". Men intentionen om et mere brugervenligt layout synes i hvert fald opfyldt: Man får da lyst til at gå i gang med bøgerne og få lært de unger noget matematik!