Stemmeret til de studerendes formand

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Formanden for Lærerstuderendes Landskreds, LL, var meget glad efter hovedstyrelsens behandling af forslaget om at give de studerendes hovedstyrelsesmedlem stemmeret. Den lange tale, Trine Barfod havde forberedt, blev slet ikke holdt. For der var ingen, der skulle overbevises. Hovedstyrelsen var enig om, at LL's formand selvfølgelig skal kunne stemme og ikke kun tale.

'Vi har holdt en række møder med LL, og vi er nu enige om, at de studerendes repræsentant skal have stemmeret i alle sager undtagen overenskomstspørgsmål - på samme måde som Københavns Lærerforenings folk', sagde Karsten Holst.

For organisationsudvalget anbefalede han også, at de studerendes kongresdelegerede fremover vælges på LL's årsmøde.

'Det her er en lidt fantastisk historie', sagde Trine Barfod. 'For ti år siden, da de studerende kom ind i DLF, havde Lærerstuderendes Landskreds 500 medlemmer. I dag er vi godt 10.000. Nu er vi så store nok til at være vores ansvar bevidst. Jeg er så glad'.

Kongressen beslutter i oktober, om man vil følge LL's og hovedstyrelsens indstilling.

-th

Det handler om medlemmernes retssikkerhed og om at hjælpe tillidsrepræsentanterne. Det er også en hjælp til skolens ledelseVi kan se på perspektiverne og mulighederne i stedet for kun at koncentrere os om problemer