Lærerprotester til KL

Læreraktion får ikke kommunerne til at tage hul på arbejdstidsdebatten

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Lærerne var vrede, da de torsdag i sidste uge samledes til protestmøder over hele landet.

Møderne blev holdt på opfordring fra Danmarks Lærerforening, og mange medlemmer mødte op for at debattere det øgede arbejdspres, som de har oplevet de seneste år.

'Der har været stor opbakning og møder på næsten alle skoler', siger amtskredsformanden fra Vejle, Inger Ørskov.

Den samme melding kommer fra en lang række af kredsformænd, som Folkeskolenhar talt med.

Målet med møderne er, at Kommunernes Landsforening i disse dage modtager breve med enslydende udtalelser fra Danmarks Lærerforening underskrevet af lærere fra de fleste af landets cirka 1.700 folkeskoler.

Næstformand i Kommunernes Landsforening (KL), Eigil Rasmussen (Venstre), lagde også mærke til lærernes aktion.

'Den lægger selvfølgelig pres på os, fordi vi gerne vil have glade medarbejdere, som går ud og giver god undervisning. Det her markerer, at der er nogle forhold i arbejdstidsaftalen, som lærerne gerne vil have ændret', siger Eigil Rasmussen.

Han er ikke parat til at diskutere arbejdstid med lærerne. Han mener, at arbejdstidaftalen skal have lov til at løbe et par år, før den bliver evalueret, og at planlægningen for dette skoleår viser, at det går bedre.

'Hvis det er sådan, at der er nogle enkelte lærere, der har for meget undervisningstid, så er det et spørgsmål om, hvorvidt man også har udnyttet alle de planlægningsmuligheder, man har på den enkelte skole', siger Eigil Rasmussen.

Skives borgmester Søren Andersen mener, at '3.000 underskrifter på et dårligt argument ikke er så meget værd som én underskrift på et godt argument'.

'I øvrigt mener jeg, at det er en glimrende aftale, hvor vi trods alt får noget undervisningstid ud af vores lærere - man må ikke se bort fra, at der var ingen gruppe, der fik en større lønstigning sidste år, end lærerne', siger Søren Andersen til folkeskolen.dk og tilføjer:

'I alle andre erhverv er det sådan, at hvis man ikke når at forberede sig i sin arbejdstid, så må man gøre det i fritiden'.

61FS3401-17Lærer6

Ballerup:Stort set alle lærere var mødt frem til møde i spisefrikvarteret på Rosenlundskolen i Ballerup. Der var fuld opbakning bag DLF's udtalelse. De 75 lærere genoptog debatten efter skoletid.

Ingen møder i kreds 116

I kreds 116, som dækker Hedensted og Juelsminde, valgte tillidsrepræsentanterne på et møde i tirsdags, at de ikke ville holde protestmøder. De kan ikke genkende de tre problemstillinger, som Danmarks Lærerforening har valgt at sætte fokus på, nemlig lærere med flere undervisningstimer og mindre forberedelse, lærere med et højt ugentligt antal undervisningtimer og problemer med at sikre lærerne pauser.

Kredsformand Edvin Gustafsson havde svært ved at komme med eksempler på steder, hvor lærerne havde problemerne.

'Det er ikke de tre områder, der er problemet. Det er det psykiske arbejdsmiljø. Det er krævende forældre og børn, som man skal have fat i', siger kredsformand Edvin Gustafsson.

Kredsen skrev et brev til Lærerforeningen og informerede lærerne om beslutningen.