Debat

Utålmodighed

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

I en radioavis den 2. august 1996 citeres formanden for Københavns Lærerforening, Jan Trojaborg, blandt andet for følgende: 'Lærerne er utålmodige efter at udvikle folkeskolen.'

Man skulle tro, at samme formand var en inferiør hjernevasket partifunktionær i en afsides kinesisk provins, når han kan lukke sådan noget ukvalificeret vrøvl ud. Hvor har han efterforsket denne påståede 'utålmodighed'? Næppe fra daglig færden og virke i skolen. For han har givet - som de fleste andre på det stillingsniveau - et yderst platonisk forhold til de aktiviteter, han gør sig klog på. Nej, snarere er det den sædvanlige fagpolitiske glidecremesnak, som burde være passé efter de to gange nej. Det er beklageligt, at der åbenbart stadig trives så stor 'uvidenhed' om, hvordan virkeligheden er skruet sammen blandt undervisende kolleger i den yderste pædagogiske frontlinje.

Er han måske muldvarp for Kommunernes Landsforening?

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

Eller for Undervisningsministeriet?

Eller er hans pædagogiske klaphat kortsluttet?

Fatter han ikke, at det altoverskyggende problem for alt for mange lærere er overlevelse?

Blot det at overleve dagen - ugen -året. I nogenlunde ukvæstet tilstand. Under konstant pres fra elever - forældre - myndigheder - medier! Og alarmerende forringelser i udsigt!

For mister vi balancen, oprettes der ikke 'konsulentstillinger' hverken i København eller Bruxelles - med netop de kvalifikationer, vi besidder. Og med et ansøgerfelt, der forlods har iført sig den gule førertrøje.

Men er manden virkelig så uvidende om standens tilstand, som udtalelsen giver udtryk for, burde han i hvert fald evne at holde kæft.

Skulle han imidlertid en anden gang komme i pædagogisk brunst med trang til mudderbad i tåbeligheder: Så venligst - uden pressens medvirken!

Niels Chr. Christensen

Bagterpskolen, Hjørring

Kommunernes Landsforening lokker lærerne.