Debat

Stadig smukt på Færøerne

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Kære Else Holm Johansen

Du har været til nordisk pensionisttræf på Færøerne (Folkeskolen nummer 28/29). Du har set smuk natur og forstået, at færingerne har følt sig behandlet som værende om ikke kolonister, så dog som de koloniserede. Du har været i Kirkebø, 'et meget gammelt sted' og 'da Ingolf fra Norge bosatte sig der, hvor hans 'tronstol' drev i land'.

Ingolf fra Norge bosatte sig der, hvor hans højsædestøtter drev i land. Det var bare på Island, og stedet var Reykjavik (røgvigen). I Kirkebø blev der bygget en domkirke, som nu er en ruin, det er lidt omdiskuteres om Magnuskathedralen blev bygget færdig. 'Ved siden af ligger der nu en trækirke'. Kirken i Kirkebø, Færøernes ældste, er bygget af sten. Vær du glad for, at kongsbonde Patursson ikke læser Folkeskolen. Du har gjort deres ejerskab af gården tre generationer kortere, det ville han ikke kunne lide.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

Dernæst har du om aftenen lært 'den traditionsrige kædedans'. Det er godt skuldret. Så har du lært mindst 500 vers udenad på en aften. Dansen er kvadene, at man bevæger sig til venstre er ret ligegyldigt.

Undrer det dig, at de danske myndigheder intet forstod før i tiden? De fik jo ikke noget forklaret!

Men eller har du ret! Der er stadig smukt på Færøerne.

Else Guldbrandsø Dasic

Strømø, Færøerne