Debat

Sikke da noget vrøvl

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Et læserbrev fra Reinhard Werner i dette nummer af Folkeskolen påstår, at medlemmerne i kreds 61, Lærerkredsen for Næstved og Omegn, stilles ringere end DLF's øvrige medlemmer på grund af kredsens aftaler med kommunerne.

Jeg kender ikke Reinhard Werners kilder, men alle er naturligvis velkomne til at se det samlede sæt af aftaler, som kreds 61 har indgået med de tre kommuner, som vi dækker.

Jeg er overbevist om, at et kendskab til alle elementerne i aftalerne vil overbevise også Reinhard Werner om, at medlemmerne i kreds 61 bestemt ikke stilles ringere end andre - tværtimod.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

Uden at kunne gå i detaljer her kan jeg oplyse, at alt arbejde i skoleåret 96/97 er beskrevet og akkordbelagt, at alle lærere har timer til egen disposition, og at hele planlægningen er foregået i et tæt og åbent samarbejde mellem kreds, kommuner, tillidsrepræsentanter, ledere og lærere.

Som en enkelt brik i de komplekse aftaler indgår ganske rigtigt, at den første mellemtime om ugen vil være at betragte som ønsket af læreren, hvorfor der naturligvis heller ikke kan pålægges læreren opgaver i denne.

I øvrigt har vi haft en sådan aftale i den ene af vore kommuner siden 1993.

Og så til Reinhard Werners påstand om, at vi forsøger at degradere kongressen til et uforpligtende debatforum.

Sikke da noget vrøvl.

Selvom det ville være dejligt, så er det da vist ikke kongressen, der laver overenskomsterne, og med hensyn til at efterleve kongressens beslutninger, så har kreds 61 som alle andre kredse altid loyalt gjort dette - vi har endda gjort det uden at kny, selvom vi har været uenige i beslutningerne.

På vegne af kredsstyrelsen i kreds 61

Alice Jelen

kredsformand, kreds 61, Næstved