Debat

Medlemskab foretrækkes

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Mediernes agurketid går på hæld, og gud ske tak og lov for det, og vi har endnu en gang været vidende til en rystende oplevelse med uhyrlige angreb på en yderst engageret og kompetent lærergruppe, som med få ressourcer arbejder på at implementere den fremadrettede folkeskolereform. Alverdens ulykker og mangler, måske lige med undtagelse af det elendige sommervejr (hvorfor i grunden ikke også det), er lærerne beskyldt for i sommerens løb, og enhver med blot det mindste indblik i skoleverdenen ved, hvor uhyrlige og forkerte disse angreb (det kaldes debat i folkemunde) er.

Flere borgerlige partier har også brugt sommerens manglende solskinstimer til at drøfte folkeskolen og alle dens såkaldte mangler, hvorfor vi inden for kort tid har set oplæg fra Det Konservative Folkeparti og partiet Venstre. Begge partier kommer med en kanonade af forslag om ændringer, blandt andet er de begge enige om højere løn til skolelederne, men partiet Venstre stiller 'kreativt forslag' om, at betingelsen herfor er, at man udmeldes af Danmarks Lærerforening. Ligesom alle andre medlemmer i Danmarks Lærerforening 'skriger' jeg efter en klækkelig lønforhøjelse, men at udmelde mig af Danmarks Lærerforening vil aldrig ske for mit vedkommende. Danmarks Lærerforening er min, i øvrigt gode, forening, og jeg har tillid til, at foreningen på sigt forhandler det bedst mulige resultat hjem til skolelederne, og denne forening vil stadig blive ved med at være min forening. Sådan. Uanstændigt forslag om en forening,som yder en yderst kompetent pædagogisk vejledning og et positivt, åbent modspil,og som virkelig prøver at finde løsninger til skolevæsenets bedste frem for at være blokerende. Et positivt modspil skal man tage imod med kyshånd.

Bjarne Danielsen

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

skoleinspektør

Brande