Skole-IT trækker

. . . men det går ikke ud over de andre efteruddannelseskurser

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Det pædagogiske IT-kørekort (informationsteknologi) er det helt store tilløbsstykke i dette års efteruddannelsesprogram.

Man regner med, at omkring 12.000 lærere tager kurset i år.

Den voldsomme søgning mod Skole-IT-kurserne får dog ikke konsekvenser for de andre efteruddannelsesaktiviteter, forlyder det fra både Danmarks Lærerhøjskole og amtscentrene.

Henning Bentzen, der som afdelingsinspektør på Danmarks Lærerhøjskole/København har ansvaret for omkring en tredjedel af alle efteruddannelseskurser til lærere i Danmark, har lige så mange tilmeldinger til læseplanskurserne som sidste år.

'Skole-IT-kurset er en succes, men fordelingen mellem IT-kurser og andre efteruddannelseskurser er ikke ændret markant. Vi har i hvert tilfælde ikke oplevet et markant skred', siger han.

Den samme melding kommer fra lederen af amtcentrets kursusafdeling, Jette Rasmussen: Ingen markant nedgang i søgningen til de pædagogiske kurser eller læseplanskurserne.

Henning Bentzen mener, at kommunernes satsning på IT-efteruddannelse har medført, at der i det hele taget er blevet afsat flere penge til efteruddannelse.

'Jeg tror, at nogle kommuner satser mere på efteruddannelse, end de tidligere har gjort'.id