Anmeldelse

Under samme himmel 6/7

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Kristendomskundskab kan med de nye prøveformer ikke længere betragtes som et fag, som følger dansklæreren på linje med klasselærerfunktionen. Der er tale om en fundamentalt set meget bredt, humanistisk fag, hvis Fælles Mål er blandt de mest ambitiøse i forhold til fagets timetal - én time om ugen, og i 8. klasse er faget helt taget ud.

Fakta:

Titel: Under samme himmel 6/7

Forfatter: Mette Hansen, Ingrid Berlin, Börge Ring

Serie: Under samme himmel

Type: Bog

Forlag: Forlag Malling Beck

I 9. klasse skal eleverne have truffet bekendtskab med hovedreligionerne og have erfaring med komparative, tematiske og kronologiske religionsstudier. Det er helt afgørende, at de grundlæggende dele af dette pædagogiske og fagfaglige arbejde tænkes ind allerede i 6. og 7. klasse. Serien "Under samme himmel" giver eleverne på dette klassetrin et udmærket indblik i religionerne jødedom, kristendom, islam, hinduisme og buddhisme. Som i samtlige af seriens titler arbejdes der i værket for 6.-7. klasse med religionernes grundlag, de hellige skrifter, de dogmatiske principper, de forskellige religiøse retninger inden for hver religion samt det levede liv i hverdag og højtid. Denne insisteren på en fælles struktur for religionerne giver en naturlig indgangsvinkel til det komparative arbejde, hvor der skal tænkes analytisk, undres, argumenteres og diskuteres.

Også det etiske aspekt er fint sat i spil med en række indbydende diskussionsemner, som taler direkte til målgruppen.

Som lærerens bedste ven rummer lærervejledningen en række ganske kreative elevaktiviteter, der primært satser på indøvelsen af spontan paratviden hos eleverne. Bogen er aldeles anbefalelsesværdig.

Powered by Labrador CMS