Anmeldelse

Faktor 8

Faktor 8

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Faktor 8-9 Begrebsbog er et digert opslagsværk inddelt i 20 kapitler. De udvalgte emner lægger sig tæt op ad Fælles Mål for faget matematik med emnerne geometri, sandsynlighedsregning, algebra, procent, brøkregning, ligninger, økonomi, funktioner.

Fakta:

Titel: Faktor 8

Forfatter: Marianne Holmer, Svend Hessing

Serie: Faktor

Type: Bog

Forlag: Forlag Malling Beck

Begreber og metoder beskrives grundigt gennem såvel teoretiske som praktiske eksempler. Vældig fin til synliggørelse og forståelse af de matematiske emner, men også velegnet som opslagsbog ved elevens selvstændige arbejde. Bogen har endvidere den styrke, at den kan bruges som opslagsværk ved benyttelse af andre bogsystemer. Begrebsbogen er meget bred i sin anvendelse.

Arbejdsbogen er beregnet til elevens trænings- og fordybelsesopgaver. Den er ligesom begrebsbogen inddelt i kapitler, her kaldet temaer. Hvert tema er tænkt som selvstændige kurser, der kan arbejdes med i valgfrit rækkefølge, men alle med det sigte at vise matematik i anvendelse, at udtrykke forståelse for emnet og at anvende it i matematikundervisningen.

Der forekommer to opgavetyper: træningsopgaver i matematiske færdigheder og fordybelsesopgaver med langt højere sværhedsgrad.

Rigtig mange af opgaverne kan løses i regneark. Da it fremover vil blive anvendt ved prøverne i langt højere grad, er det vigtigt at integrere det i det matematiske arbejde.

Et par gedigne bøger med kraftigt omslag, der kan klare mange ture ned og op af skoletasker. Selve layoutet er farverigt med nutidige illustrationer, der gør materialet spændende og vedkommende.