Anmeldelse

www.elevplan.nu

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

www.elevplan.nu er et komplekst materiale, der er forholdsvis simpelt at bruge. Det er udviklet til brug online, og det fungerer via Uni-login, som de fleste vil være bekendt med fra daglig brug af lærerintra, elevintra med videre.

Fakta:

Titel: www.elevplan.nu

Type: Internet

Forlag: Forlag Malling BeckGladsaxe Kommune

Materialet indeholder skemaer til udformning af årsplaner, undervisningsforløb, trinmålsevaluering og elevplaner. Hvis man som lærer kan vænne sig til den noget skematiske måde at arbejde på, er dette en forenkling i forhold til det yderst tidskrævende arbejde, der kan være forbundet med selv at skulle opbygge de nævnte planlægnings- og evalueringselementer.

Materialet fremstår sobert og yderst loyalt over for de officielle målbeskrivelser, og man kan føle sig fristet til at læne sig tilbage, fylde ind og ud, gemme, scrolle, rette og printe. Og jeps, det er et super velfungerende og vel gennemarbejdet materiale, der foreligger i denne præcise form - så præcist som det nu har været muligt at afprøve og aflæse det ved en forholdsvis kort gennemgang via en testadgang.

Selv terminologien er så pædagogisk positiv, at den forekommer næsten tandløs: Styrkeområde, forbedringsområde eller ikke vurderet område. Med andre ord: Er man først i gang, vil "elevplan.nu" formentlig fremstå som et gedigent og brugbart planlægningsredskab - om det så i sidste ende bliver andet end en skematiseret registrering af den enkelte klasse og dermed den enkelte elev, er helt op til den lærer og de team, der vælger at bruge det.