Debat

DISCOUNT

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

I Folkeskolen nummer 24 har Jan Kaare en artikel med overskriften 'Store forskelle på lokale arbejdstidsaftaler', og i underteksten står, at nogle kommuner ikke lever op til aftalen.

I artiklen er Ledøje-Smørum Kommune til min store undren nævnt som en kommune, hvor påholdenhed og discountløsning står øverst på dagsordenen.

Min undren skyldes, at vi har såvel kommunale akkorder som skoleakkorder på en lang række områder og dermed væsentlig mindre optælling end tidligere. Der er også indgået timerammeaftaler, så de opgaver, som skal på mødeplan, er ganske få.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

Så at vi i kommunen uforandret tæller op er ikke i overensstemmelse med virkeligheden.

Men hvis man med påholdenhed og discountløsning mener:

- at byrådet og ikke kredsen fastsætter ressourceniveauet for folkeskolen

- at udgangspunktet for eventuelle aftaler skal være, hvad man gør i nabokommunen og ikke de lokale forhold i Ledøje-Smørum Kommune

- at kredsen alene skal bestemme, hvad der er et hensigtsmæssigt forhold imellem afsat tid og definition af opgave

- at man skal have et større tillæg end angivet i paragraf 25 for at indgå aftaler om skoleakkorder eller timerammer,

ja så er det rigtigt, at vi er påholdende og ønsker discountløsninger, men jeg har en lidt anden definition.

I forbindelse med akkordaftaler og timerammer skal der naturligvis være et hensigtsmæssigt forhold mellem den tid, der afsættes, og den tildelte opgave. Efter min opfattelse kan det ske ved, at man enten justerer timetallet eller opgavens omfang.

Når arbejdstidsaftalen skal udmøntes, er det ikke alene kommunen, som har et ansvar og noget at leve op til. Det har kredsen også. Så der kunne måske også i overskriften have stået: Nogle kommuner og nogle kredse lever ikke op til aftalen.

Når man som journalist beskriver, hvordan arbejdstidsaftalen er ført ud i livet, kunne man overveje, om ikke det var værd at høre begge parter.

Mogens Weber

kulturchef

Ledøje-Smørum Kommune

Powered by Labrador CMS