Anmeldelse

Regn med Ralf 1 / Regn med Ralf 2 / Dyrerigets matematik / Hr. Stjernes begyndermatematik / Sjove tabelopgaver

Regn med Ralf 1 / Regn med Ralf 2 / Dyrerigets matematik / Hr. Stjernes begyndermatematik / Sjove tabelopgaver

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Ved første øjekast ligner det ordinære opgavesæt til matematikundervisningen, men det viser sig dog hurtigt, at de er godt opbygget og indeholder meget vigtige områder for elevernes tilegnelse af matematisk viden og forståelse. Jeg kan varmt anbefale materialet. Det er ikke bare gammel vin på nye flasker.

"Regn med Ralf 1 og 2" henvender sig til indskolingen og indeholder en mængde vel assorterede opgaver, primært inden for de grundlæggende regningsarter. Opgaverne er godt sammensatte med stigende sværhedsgrad.

"Hr. Stjernes begyndermatematik" henvender sig til indskolingen og træner elevernes ordinale og kardinale talforståelse. Spil og talpuslerier sætter kulør på indlæringen.

"Dyrerigets matematik" henvender sig til 5. og 6. klasse. Opgavesættet indeholder meget tekst i opgaverne. Det er yderst hensigtsmæssigt, da eleverne på de ældre klassetrin tit har svært ved at tage sig tid til at læse og forstå en opgave. Forståelsestræning blandet med aktuel viden om dyreriget er centralt her.

"Sjove tabelopgaver" er en samling matematikopgaver med forskellige tilgange til multiplikation. Der gives et godt overblik over emnets regneoperationer, og der relateres til den videre matematik. Division og ligningsløsning berøres også.

Ud over de ovennævnte opgavesamlinger tilbyder Niels Kondrup også andet spændende materiale - herunder opgaver til opbygning af et fantasy-univers, hvor eleverne er forfattere af det matematiske indhold. Mere information kan ses på hjemmesiden www.nkundervisning.dk