Anmeldelse

Tabeltrolden

Tabeltrolden

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Jeg ligger her og stritter med mine tæer/De er forskellige i størrelse, men der er fem på hver/Det gir' ti i alt - det har jeg selv talt/Også selvom min mor lige har kaldt/Hun siger, jeg skal sove nu/I morgen er det skoledag, og ved du/Hvordan det er at være en lille smule spændt?/Kan jeg nu det med tabeller? Det er jo ikke nemt.

Fakta:

Titel: Tabeltrolden

Forfatter: Maria Savery

Pris: 169 kroner

Sider: 108 sider

Type: Bog

Forlag: Politikens Forlag

Sådan starter bogen "Tabeltrolden". En lille dreng kan ikke sove, fordi han er nervøs for at komme i skole uden at kunne tabellerne. Men en uvejrsnat falder en trold ind gennem drengens vindue. Trolden er bange for tandfeen, som han så i et lysglimt, og så søgte han tilflugt i menneskehuset.

Drengen og trolden bliver venner, og det viser sig, at trolden er mægtig god til tabeller. Han rimer på alting, laver fjollevers og finder logikken i matematikken. Deres venskab gør, at drengen lærer tabellerne gennem sjov, leg og rim. Tandfeen, som trolden var så bange for, bliver også en del af venskabet.

Hele bogen igennem er teksten sat i rim, der virker appellerende for mindre børn. Alle tabellerne er ligeledes opsat i rim, og hele bogen er indtalt på medfølgende cd.

En 2. klasse har i matematiktimerne i en periode lyttet til cd'en, og historien optager dem, særligt tandfeen. Det er en figur, som de fleste børn har hørt om, men som der ikke er skrevet særlig meget om. I 2. klasse er man netop begyndt på tabellerne, men ikke som terperi. Eleverne er i den fase, hvor de er meget ivrige efter at kunne dem alligevel. De første remser i denne bog var der mange, der lærte udenad, men hen ad vejen tabte de interessen, måske fordi de er lidt søgte og ikke særlig ligetil.

"Tabeltrolden" er en sød lille bog, der kan være med til at skærpe interessen for tabeller, men bestemt ikke én, der på legende vis kan bortskaffe terperiet - desværre.