Anmeldelse

Under himlens stjerner

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Med idéen hentet fra Lukas-evangeliet udgives dette krybbespil, der som skrevet vil være velegnet til et tværfagligt samarbejde mellem musik, kristendom (og selvfølgelig også dansk, billedkunst og håndarbejde) eller kan tænkes ind i en sammenhæng, hvor kirken medvirker; nok mest oplagt i forbindelse med minikonfirmandbegrebet.

Fakta:

Titel: Under himlens stjerner

Forfatter: Lisa Rossavik Rich

Pris: 150 kroner

Sider: 28 sider

Type: Bog med cd

Forlag: Dansk Sang

Hæftet består af en kort vejledning, et forslag til opstilling i kirkerummet, overvejelser og tegninger vedrørende på/udklædning, fortællerens replikker (der suppleres af ganske få replikker fra de øvrige medvirkende) og endelig ti nye sange. Til fire af disse medfølger enkle spillesatser for klokkespil og xylofoner. Én af sangene, "Jeg er en engel", er en kanon, og da de øvrige alle er enkle, enstemmige sange, er en kanon undervejs meget velkommen. Melodierne er nemt lærte og teksterne fint afpasset i forhold til den gamle beretning.

På den vedlagte inspirations-cd er alle sangene og sammenspilssatserne indspillede.

Børn på mellemtrinnet angives som målgruppe. Som jeg læser teksterne og hører sangene, vil jeg nok mene, at det må være den nederste del af mellemtrinnet og indskolingen, der er den mest oplagte målgruppe.