Anmeldelse

Matematik-tak 6. klasse

Matematik-tak 6. klasse

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

"Matematik-tak 6. klasse" bestående af lærervejledning, grundbog og arbejdshæfte er anden udgave af matematiksystemet, der er fuldt udbygget til hele skoleforløbet. Den tidligere udgave er dog stadig mulig at købe.

Fakta:

Titel: Matematik-tak 6. klasse

Forfatter: Jonna Høegh, Else Merete Benedict-Møller, Carsten Andersen, Esben Esbersen

Type: Bog

Forlag: Alinea

Bogen er bygget op omkring otte temaer, blandt andet it, julehjerter, matematik i gamle dage og opdagelsesrejsende. Eksempler på faglige områder er decimaltal, negative tal, vinkler og konstruktion, arbejdstegning og perspektiv, handelsregning, tid og hastighed, formler, ligninger, funktioner, statistik og sandsynlighed.

"Matematik-tak" skaber med et glimt i øjet sammenhæng mellem temaer fra elevernes hverdag og matematikken og mellem de faglige områder. Temaerne lader eleverne komme til orde og få faglig inspiration gennem tværfagligt samarbejde, projekter og undersøgelser.

Opgavesiderne, der arbejder videre med temaernes faglige oplæg, tilgodeser eleverne på tværs af den faglige spredning med træning, fordybelse, eksperimenter og åbne opgaver. Ideoplæg, kopisider i vejledningen, supplerende hæfter og edb åbner for andre aktiviteter end den lige vej, som grundbøgerne tilbyder.

I lærervejledningen findes Snak om ...-opgaver, som består af kort, der kan arbejdes med på flere måder, men alle appellerer de til elevernes nysgerrighed. Ligeledes findes månedsopgaver eller rettere måneds-problemknusere. Opgaver, der appellerer til de nysgerrige og vedholdende elever.

Grundbogen er en god og solid taskebog med et meget flot layout. Arbejdsbogen er en engangsbog, men ligeledes med et flot layout og meget overskuelig.