Anmeldelse

Støtte ved dødsfald

Støtte ved dødsfald

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

I forordet bliver denne bog omtalt som en gave og et brugbart vejkort. Begge betegnelser er dækkende, for sjældent har jeg læst en så grundig og veldokumenteret fagbog om sorg.

Fakta:

Titel: Støtte ved dødsfald

Forfatter: Kari Dyregrov, Atle Dyregrov

Pris: 328 kroner

Sider: 340 sider

Type: Bog

Forlag: Dansk Psykologisk Forlag

Kari og Atle Dyregrov er kendte navne inden for feltet, og især har mange haft stort udbytte af Atle Dyregrovs bog om børn i sorg. Også i den nye bog fokuseres der på det at miste børn, hvor det er særligt påkrævet, at der etableres et socialt netværk om den ramte familie.

Hovedhensigten med bogen er at give viden og støtte til det sociale netværk omkring efterladte efter traumatiske dødsfald. Usikkerhed, tilbageholdenhed og frygt for at virke påtrængende får mange til at afholde sig fra at stille op og støtte efterladte i krise. Men mødet mellem det sociale netværk og de efterladte handler i høj grad om kommunikation, og den kan læres til gavn for begge parter. Professionelle hjælpere som psykologer, præster, lærere og sorgterapeuter kan ligeledes få ny indsigt i efterladtes univers, idet bogen bygger på grundige interviewundersøgelser.

I bogens 11 kapitler bliver hver sten vendt, og efter hvert kapitel opridses hovedbudskabet i punktform. Desuden er der et omfattende appendiks med omtale af de forskellige undersøgelser og en 15-siders litteraturliste.

Forfatterne formår at dele deres imponerende teoretiske viden med læserne og omsætte teorien til brugbare råd og vejledning til støtte for efterladte efter traumatiske dødsfald.

Så ja - det her er virkelig både en gave og et brugbart vejkort.