Bøger til ferien

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Skolerne og børnebibliotekerne i Rødovre Kommune har for tredje år i træk rottet sig sammen om at få skoleeleverne til at læse bøger i sommerferien. Gennem projekt 'Sommerbogen' opfordres alle skoleelever fra 1. til 7. klasse til at læse og anmelde mindst fem bøger i skolesommerferien. De børn, der gør det, får en boggave.

Opfordringen til at læse bliver listet ind ad flere veje. For eksempel møder elever fra en klasse op i en anden klasse og fortæller om de gode bøger, de læste sidste sommer. Men der har også været annonceret i elevernes skoleblade og personalebladene, så børnene kan påvirkes af både forældre og lærere. Interessen for projektet har været stigende gennem de sidste år.

'Vi ved allerede nu, at mange elever er parate til at storme børnebibliotekerne, når skoleferien starter', siger børnebibliotekar Birgit Andersen.

Når børnene låner den første bog, får de et hæfte til at skrive deres anmeldelser i. Hæfterne skal afleveres på biblioteket, for at børnene kan få en boggave. Senere bruges de til at udarbejde en database over, hvad børnene vælger at læse, og gives så til Rødovre Lokalhistoriske Samling.