To foreninger, samme område

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Den tre år gamle Forening for Modersmåls- og Tosprogede Lærere (FMTL) har indgået samarbejdsaftale med Danmarks Lærerforening. Da foreningen Undervisere af tosprogede elever (UFE) i forvejen har en samarbejdsaftale, er der nu to faglige foreninger med samme undervisningsområde med i det, der hedder gruppe 2.

FMTL vil bruge sin nye status til at skabe debat om modersmålsundervisningen og dansk som fremmedsprog og vil gøre en indsats for at få indflydelse på sine medlemmers arbejdsvilkår. Et af de områder, hvor en indsats er påtrængende, er de meget varierende ansættelsesvilkår og de tosprogede læreres manglende mulighed for at opnå klasselærerstatus i modersmålsundervisningen.

Foreningen har knap 200 medlemmer. De fleste er medlem af DLF, men knap 70 står udenfor. Det drejer sig om folk uden en læreruddannelse, og de har status som særmedlemmer i FMTL. De fleste i denne gruppe er medlem af andre fagforeninger og underviser kun få timer.

Powered by Labrador CMS