-¡Skole-IT - effektmåling

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Det meget omtalte efteruddannelseskursus 'Skole-IT' har været udsat for omfattende evaluering/effektmåling. I målingen er der sat ekstra fokus på de personlige, samarbejdsrettede og undervisningsrettede kompetencer, desuden lægges stor vægt på at evaluere undervisningskompetence i forhold til ny(e) læringsbegreber.

Der er ingen tvivl om, at 'Skole-IT'-kurset er effektfuldt, når det handler om at opnå IT-kompetencer i undervisningssammenhæng. Dette begrunder evalueringsrapporten ved at pege på, at kursister, der har været igennem uddannelsesforløbet, får forholdsvis lettere ved at orientere sig inden for det, der i rapporten omtales som nye læringsbegreber. Rapporten er i det hele taget meget positiv over for kurset og fremstår som et særdeles godt argument for at sende endnu et par kolleger på kursus.

Uafhængigt af kurset konkluderes, at der stadig er langt, når det handler om at konkretisere de nye læringsformer, som IT lægger op til. Der sættes ydermere ringe fokus på kursisternes generelle opfattelse af 'Skole-IT's kursusform, og hvilken effekt fleksibel læring (i form af dette kursus) har på den almindelige lærers dagligdag/ arbejdsvelfærd.

Alt i alt er denne undersøgelse særdeles spændende læsning. Især hvis man har lyst til at læse, hvordan de nye læringsbegreber håndteres i forbindelse med undervisningsrettet IT-kompetence hos et bredt udsnit af lærere. Rapporten dokumenterer, at 'Skole-IT' hjælper med til at implementere IT i undervisningssammenhænge. Det bliver interessant at se, hvilke pædagogiske og faglige virkninger tiltaget får på længere sigt.

Download rapporten på www.skole-it.dk

Afslutningsvis lige et surt opstød! Da Danmarks mest benyttede søgemaskine Jubii.dk har proklameret, at den indfører brugerbetaling, hermed en opfordring til at bruge sommerferien på at 'fortrænge' denne ellers gode service. I stedet kan anbefales at benytte verdens mest benyttede søgemaskine www.google.com

Den er på dansk, har en let tilgængelig brugerflade, fri for forstyrrende reklamer, er lynhurtig og giver langt bedre søgeresultater, og så kender den 1,4 millarder websider.

God cyberferie!

Denne uges NETopNU er skrevet af Christian Ravn