Erik Pedersen

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Pensioneret ungdomsskoleinspektør i Rougsø Kommune og lærer ved Allingåbroskolen Erik Pedersen, kendt lokalt - og vist også viden om - som EP, er kort efter sin 71-års-fødselsdag gået bort den 20. maj.

Nydimitteret kom han fra hjembyen Århus til Allingåbro, ansat fra skoleårsstart i august 1953 ved den private realskole hersteds for at varetage undervisningen i især regning/matematik og drengegymnastik. Da denne skole fra august 1959 blev overtaget af kommunen som en del af den netop opførte Allingåbroskolen, rykkede EP fra privatskoleengagementet over i det kommunale skoleregi med ansættelse på den nye skole. Fra 1960 udvidedes arbejdsfeltet med varetagelse af arbejdet med den oprettede kommunale ungdomsskole, og inden længe fulgte den officielle udnævnelse til ungdomsskoleinspektør. Dobbeltfunktionen forblev - med et kort orlovsfravær - EP's, til han pensioneredes i 1993, og netop ungdomsskolearbejdet gav EP et væld af den slags udfordringer, der passede til hans kreativitet og idérigdom.

En fortrinlig makker at have i det engagerende skolemiljø var EP, festligt humørfyldt og loyal som kollega, idérig og fuld af initiativ som medarbejder og en kapacitet som lærer, pædagogisk såvel som undervisningsmæssigt. Hans varme, vennesæle sind og ærlighed fritog permanent samarbejdere fra usikkerhed om, hvor han mon kunne være at finde.

Også i pensionistårene forblev disse ting at være typiske EP-kendetegn - og hvad han dog blev ved at mase på med, omtrent til det sidste. Det allermest typiske - og vel derfor det, der bliver sværest at måtte savne - var dog nok hans umiddelbare glæde over at være til, bestandigt fastholdt som et 'Livet er dejligt'. Må det igen kunne opleves nært på og rart, især af EP-familien som dem, der nu er hårdest ramt.

Taknemlig vil jeg udtale et: Æret være EP's minde!

Kræn E. Højberg