Anmeldelse

Træn dine personlige styrker

Træn dine personlige styrker

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

"Træn dine personlige styrker" består af en lærervejledning og tre elevhæfter til henholdsvis til 3.-4., 5.-6. og 7.-9. klassetrin og kan anvendes i både almen- og specialundervisningen.

Fakta:

Titel: Træn dine personlige styrker

Forfatter: Carmel Protor, Jennifer Fox Eades

ISBN: 9788772816258

Sider: 112 sider

Type: Bog

Forlag: Dafolo

Inspirationen til materialet er hentet i den nyeste forskning inden for positiv psykologi, der beskæftiger sig med, "hvordan man kan være glad, succesfuld og leve livet fuldt ud".

Lærervejledningen indledes med en introduktion til styrketræning, hvorefter 24 forskellige styrker præsenteres og defineres. Herefter beskrives de enkelte styrkeforløb, og her gives forslag til supplerende aktiviteter. En styrke defineres som "en måde at tænke, føle eller opføre sig på .", og idéen er at hjælpe eleverne med at udforske og udvikle deres egne styrker. Dette sker i arbejdet med elevhæfterne, der alle tre fokuserer på de samme styrker, men på forskellige niveauer afhængigt af klassetrinnet. I hæfterne arbejder eleverne med forskellige styrkeøvelser og styrkeudfordringer.

Min første gennemlæsning skabte personlig ambivalens i forhold til materialet. På den ene side kan "Træn dine personlige styrker" virke for tidskrævende i forhold til det, man som klasselærer er forpligtet til at inddrage i folkeskolens timeløse fag, ligesom ikke alle styrkeøvelserne virkede lige appellerende. På den anden side kan man som lærer sagtens plukke i de mange forskellige styrkeøvelser.

Jeg er ikke tidligere blevet præsenteret for et materiale, der så konsekvent og fokuseret tager udgangspunkt i styrker. Materialet åbner muligheder for at få defineret, diskuteret og reflekteret over styrker som ærlighed, kærlighed og venlighed og få styrket dette hos eleverne til gavn for fællesskabet.