Anmeldelse

Læreraftalerne 2007

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

KL, Lærernes Centralorganisation og DLF er blevet enige om, at der kan bruges flere modeller for afvikling af de mundtlige udtræksprøver blandt de humanistiske fag.

Fakta:

Titel: Læreraftalerne 2007

Pris: 179 kroner

Sider: 184 sider

Type: Bog

Forlag: Kroghs Forlag

Der kan planlægges med forventet aftalt tid til afvikling, eller lærere, der skal gennemføre udtræksprøver, betales for opgaven med en særlig pensionsgivende timetakst på 191 kroner - eller der kan vælges en kombination af de to modeller. Det er kommunen selv, der vælger modellen for den enkelte lærer.

Det - og rigtig meget andet - kan man læse i "Læreraftalerne 2007", der er en gennemgribende opdatering af de mange regler, der gælder specielt på folkeskoleområdet.

Kommunalreformen betyder, at de amtsansatte lærere er overført til kommunerne, hvilket gør, at overenskomsten nu også omfatter alle de tidligere amtsansatte ved specialundervisningen for såvel børn som voksne.

Ud over den reviderede overenskomst kan man også finde omtale af den nye gruppelivsaftale, den nye hovedaftale og den såkaldte nye "kombinationsaftale". Med særlig aktualitet kan man i øvrigt også finde den fællesskrivelse om elevplaner, der kom i januar, hvor bølgerne som bekendt gik meget højt.

"Læreraftalerne 2007" er et nyttigt - desværre nærmest uundværligt - redskab for tillidsfolk og ledere. Et fyldigt stikordsregister og detaljerede indholdsfortegnelser under de hyppigst brugte aftaler gør, at den er nem at finde rundt i.