Anmeldelse

Fisk

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

En lille bog om fisk.

Bogen her handler som nævnt om fisk, og emnet behandles ret grundigt i betragtning af det faglige niveau. Der lægges ud med en forklaring om, hvad en fisk egentlig er for en slags dyr, der tales lidt om evolution, og der fortælles om fiskenes føde og yngleadfærd. Derefter gives eksempler på forskellige mere eller mindre underlige fisk. Tegninger og fotos er generelt flotte og understøtter teksten godt.

Generelt er sproget godt og rammer niveauet fint, men faren ved at skrive en nem tekst er, at man nogle gange kommer til at gå lidt på kompromis med noget af sandheden, fordi den vil være for svær at forklare. Det sker for eksempel i omtalen af den elektriske ål, hvor man skriver, at den ikke har gæller. Det er ikke helt rigtigt, men det er rigtigt nok, at den trækker vejret på en anden måde end andre fisk. En anden ting er, at man i omtalen af "de farligste bruskfisk" - tigerhajen og hvidhajen - skriver, at "de æder mennesker", og så først efterfølgende skriver, at de hellere vil æde fisk, sæler og søløver. Det lille ord "kan" ville have gjort underværker her.

Men bortset fra disse små skønhedsfejl er det en meget velegnet bog til både et fagligt læsekursus og emnearbejde i natur/teknik.