Anmeldelse

Pay Off!

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Ikke siden for længst nedlagte CHS-Film distribuerede materialet "Sådan klippes et westernslagsmål" engang i 70'erne, har vi haft et undervisningsmateriale med filmklip til at illustrere de filmiske virkemidler.

Nu er det der så endelig, på overskuelig dvd med lærervejledning og kopiark.

Forlaget GeGe, alias Grethe Grønkjær, er sluppet gennem nåleøjet og har fået lov til at bruge klip fra Aage Rais Nordentofts spillefilm "Anton", og "Pay Off!"s forfattere har sat klippene op mod en gruppe elevers produktion af en lille film.

Det er pædagogisk veltilrettelagt, fagligt i orden, og det er tydeligt, at de to forfattere har deres rod i praksis. "Pay Off!" retter sig specifikt mod mellemtrinnet, og det er yderst fornuftigt, for netop her er der plads til begejstring.

Teksten i lærervejledningen er baseret på dvd'ens speak, men den er derudover fyldt med gode ideer til praktiske øvelser og analyser af film.

Alt i alt et særdeles tiltrængt og vellykket materiale, der varmt kan anbefales.