Anmeldelse

Prærie / Ørken

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

I denne serie gives der en grundig indføring i verdens forskellige økosystemer. Her får læseren en god og indsigtsfuld beskrivelse af økosystemer på prærien og i ørkenen.

Bøgerne har en fælles indledning, der beskriver alle begreber med globale økosystemer. Der gives en fin og præcis orientering, som vil give eleverne en god faglig forståelse for området. Der gives et fint indblik i jordens økosystemer - eksempelvis arktisk tundra, løvskov, hav eller som i de aktuelle bøger prærien og ørkenen. Der lægges vægt på, at man også som læser er opmærksom på forskellen mellem de forskellige systemer og de særlige forhold, der er omkring klima, planteliv og dyreliv.

"Prærien" indeholder følgende afsnit: Verdens prærier, præriens klima, præriens planter, præriens dyr, præriens mennesker og prærien i fremtiden.

"Ørkenen" indeholder følgende afsnit: Verdens ørkener, ørkenens klima, ørkenens planter, ørkenens dyr, ørkenens mennesker og ørkenens fremtid.

Begge bøger fremstår meget fagligt sikre med et grundigt fagligt indhold og sprog og læsevenlighed, der giver eleverne i 7.-9. klasse en god mulighed for at arbejde med materialet.

Bøgerne indeholder også en række fotos, illustrationer og kort, der bestemt motiverer læseren. Især fotosiden er på et højt niveau, som stimulerer forståelsen for bøgernes biologiske og geografiske elementer. Tekst og billedside har god sammenhæng, og væsentlige elementer i teksten kan findes i særlige tekst- eller faktabokse.

Sikre fagbøger, der kan bruges i undervisningen i biologi og geografi, både i temaorienteret undervisning og som opslagsmateriale, når der sættes fokus på verdens økosystemer.