Slut med tiden

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

På Kommunernes Landsforenings delegeretmøde i Odense i denne uge vil Ishøj Kommune foreslå, at arbejdstidsaftalen afskaffes. I stedet skal lærerne have en almindelig 37-timers arbejdsuge, skriver bladet Danske Kommuner.

- Arbejdstidsaftalen har hverken ført til større fleksibilitet, højere service eller bedre kvalitet. Kun til mere bureaukrati og mindre undervisning for den enkelte lærer, siger Ishøjs borgmester Per Madsen (Socialdemokratiet).

Byrådet i Ishøj peger på, at skoleinspektørerne er blevet pålagt et enormt administrativt arbejde, der fjerner den pædagogiske leder fra den vigtigste opgave: At sikre en høj kvalitet i undervisningen.

Socialistisk Folkepartis to repræsentanter i byrådet stemte imod forslaget, fordi de mener, at den ny styrelseslov, arbejdstidsreformen og den nye folkeskolelov skal have lidt mere tid, før man begynder at lave om på skolernes hverdag.

Bestyrelsen i Kommunernes Landsforening udtrykker forståelse for Ishøj Kommunes synspunkter, men ønsker, at der skal gøres erfaringer med de seneste ændringer af arbejdstidsaftalen, før der pilles ved noget.

Ændringerne, der blev resultatet af overenskomstforhandlingerne i 1995, består blandt andet i, at der fra det nye skoleårs begyndelse som hovedregel skal aftales centrale eller lokale akkorder for opgaverne i stedet for den nuværende optælling.

Repræsentanter fra flere kommuner har også bebudet, at de på delegeretmødet vil foreslå, at Lærernes Centralorganisation anklages for overenskomstbrud, fordi en række af DLF's lokalkredse har sagt nej til decentral løn.