Uskolet

Regeringen ønsker heldagsjul

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Et nyt udspil fra regeringspartierne har som erklæret mål at styrke julen. »Det bliver en lang, varieret juleaftensdag«, siger statsministeren, der ikke finder det tilstrækkeligt fremover kun at holde jul om aftenen. »Der er behov for en mere sammenhængende og spændende juleaftensdag. Vi skal have en heldagsjul, hvor gæsterne er mere sammen, de skal simpelthen opholde sig længere tid i julestuen«, forklarer ministeren, som vil opnå resultaterne via en, som det hedder, »mere fleksibel anvendelse af højtiden«.

Ude fra køkkenet lyder imidlertid bekymring over, om den øgede tid kan risikere at gå ud over kvaliteten af julen: »Hvordan i alverden havde I tænkt jer, at jeg skal få både and og steg og rødkål og det hele forberedt ordentligt på så lidt tid? Og hvad sker der, når sovsen og kartoflerne kræver særlige hensyn, de kan jo ikke bare passe sig selv? I øvrigt er der overhovedet ikke noget belæg for, at det styrker julen at synge engelske salmer allerede fra morgenstunden«.

Uskolet er Folkeskolens bagside med opdigtet satire, som er inspireret af små og store begivenheder i tiden. Enhver lighed med tilværelsen, virkelige personer og nulevende hændelser er tilfældig og for det meste ikke med vilje. Ingen af de personer, som optræder i artiklerne, kunne finde på at gøre eller sige sådan i virkeligheden.